Stress op het werk of bij de studie

Stress op het werk of bij de studie

Vind je het moeilijk om je taken op het werk of voor je studie af te krijgen? Krijg je je planning niet meer rond en overzie je niet meer wat echt belangrijk is? Stel je hoge eisen aan jezelf, of denk je dat anderen iets van je willen wat je niet kunt waarmaken? Misschien vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven, en voelt het alsof anderen verwachten dat je altijd voor ze klaarstaat.

Stress is in beginsel een vrij onschuldige, lichamelijke reactie op stressoren zoals werkdruk, geluidsoverlast en emotionele gebeurtenissen. Maar als je jezelf te vaak en te lang overlaadt en overvraagt, dan wordt de stress langdurig en loop je het risico overspannen te raken of door een burn-out tot stilstand te komen.

De waarschuwingen zie je misschien wel, maar je vindt het moeilijk om in te grijpen: Je vermijdt het contact met collega’s omdat er nog zoveel werk ligt. Je droomt ‘s nachts van je werk of je studie en je kunt thuis over niets anders meer praten. Je hebt steeds minder voldoening van de dingen die je doet. Je bent moe, prikkelbaar en hebt last van lichamelijke klachten die op het eerste gezicht onverklaarbaar lijken. Alsof je lichaam je probeert af te remmen.

Voor wie

Voor werkenden en studenten van vanaf 18 jaar met stressklachten of burnout / bore-out klachten of onbegrepen lichamelijke klachten. Als psycholoog kan ik je helpen om je stressbronnen op te sporen en je klachten tijdig te leren herkennen, zodat je weet wat je er vervolgens aan kunt doen. Het doel van het behandeltraject is dat jouw balans tussen ‘geven’ en ‘nemen’ wordt hersteld.

Bel 06 49305128 of mail mij wanneer je vragen hebt: info@praktijkvoorpsychologieschaart.nl