Kinderverdriet

let op: Vanaf heden neemt de praktijk geen kinderen en jongeren onder 18 jaar meer aan.

Verdriet vanaf 16 jaar

Heb je problemen met je puber? Je maakt je zorgen om je kind. Hij of zij luistert niet, is opstandig en boos, of juist somber en verdrietig of heel onzeker. Het lukt maar niet om hem op te vrolijken. Hoe reageer je goed op je onstuimige of juist zo terneergeslagen kind? Je voelt je als ouder zo onzeker en onmachtig. Durft je kind niet te slapen en is hij of zij bang dat jij dood gaat? Denkt je kind lelijk over zichzelf? Vindt hij zichzelf stom en zegt hij dat hij niet geboren had moeten worden. Hij voelt zich dom in vergelijking met klasgenoten, heeft faalangst en durft geen fouten te maken? Hij geniet niet meer van sporten of spelen. Dat was eerder wel zo! Hij eet heel weinig en zit maar stilletjes op zijn kamer. Heeft je kind een fascinatie voor de dood of heeft hij of zij het alsmaar over zijn overleden oma? Er is iets heel ernstigs gebeurd, zoals een ernstig ongeluk of een beet van een hond waardoor je opmerkelijke gedragsverandering ziet. Je kind wordt gepest of pest zelf? Hij vindt geen aansluiting bij andere kinderen. Of hij beschadigt zichzelf (automutulatie).

Heb je problemen met je ouders?

Vind je dat je ouders jou niet snappen? Ze zeuren alleen maar over wat je wel of niet moet of mag. Je had eerst een goede band met je ouders en nu niet meer omdat jij dingen doet die zij niet leuk vinden. Je wilde dingen uitproberen (drank, drugs, pillen) en daar voel je je nu schuldig over. Je wilt het je ouders wel vertellen, maar je durft niet. Of je schaamt je over iets anders wat je gedaan hebt. Durf je over iets niet te praten met je ouders?
Je hoort niet bij de groep op school of op de voetbalclub. Je hoort er eigenlijk nooit bij. Je wordt gepest en wilt daar liever niet met je ouders over praten.

Voor wie

Voor ouders van jongeren vanaf 16 jaar. Voor jongeren van 16 jaar en ouder.

Therapievormen

Bij problemen in de opvoeding bied ik individuele therapie, gezinsgesprekken  en oudergesprekken. Ik gebruik daarbij onder meer EMDR, dagdroomtherapie, schematherapie, mindfulness, oplossingsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie. De behandeling bespreek ik altijd vooraf met jou. Transparantie, oplossingsgerichtheid, respect, eerlijkheid en ook humor zal je altijd bij me terugzien.

Onze praktijk werkt graag samen met  Praktijk Anne te Den Haag

Bel 06 49305128 of mail mij wanneer je vragen hebt: info@praktijkvoorpsychologieschaart.nl