Depressie

Depressie

Ben je al langere tijd somber? Ben je trager dan anders of word je snel chagrijnig? Of heb je nergens  geen meer zin in en geniet je niet meer van de dingen die je eerder wel leuk vond. Je komt niet meer in beweging, blijft veel te lang in je bed liggen. Je ziet op tegen de dag en voelt je lusteloos of juist geagiteerd. Je slaapt veel of juist veel te weinig. Je moet steeds huilen en je weet niet waarom. Je voelt heel weinig en soms denk je zelfs dat je je gevoel kwijt bent, je zakt weg in een moeras. Als je een ernstige depressie hebt, voel je niks meer. Bij een minder ernstige depressie kan je ervaren dat je somber bent. Het is een beetje alsof je een constant grauw regengevoel hebt en er niet meer een zonnestraal binnenkomt.

Voor wie

De oorzaak van een depressie verschilt per persoon en is niet altijd direct duidelijk. Het hoeft je in het leven niet eens tegen te zitten en toch kun je je voortdurend down voelen. Ben je 18 jaar of ouder en herken je kenmerken van een depressie, bel dan  06  49 30 5 1  28  voor een afspraak of meld je aan via het aanmeldformulier: info@praktijkvoorpsychologieschaart.nl

In het behandeltraject dat we samen uitstippelen, kan ik je helpen te begrijpen om wat voor depressie het gaat en hoe je ermee kunt omgaan. Hierdoor ga jij de toekomst weer positief tegemoet zien!